A doua zi de activități la No Impact Project (Cluj-Napoca)

Ziua a început cu o serie de exerciții energizante prin care tinerii implicați în proiect au fost pregătiți pentru activitățile ce au urmat. A urmat prezentarea subiectului zilei, și anume No Impact Project Cluj 3 mai_16deșeurile, o temă relevantă în vederea scăderii impactului ecologic. Apoi, unul dintre participanții din Bulgaria a facilitat un atelier de reciclare creativă în cadrul căruia ceilalți au realizat diferite podoabe folosind sticle din plastic și diverse alte accesorii.

Tot astăzi au avut loc prezentări pe echipe naționale cu privire la problemele ecologice ce caracterizează fiecare stat participant, pe temele proiectului – stil de viață sustenabil, 3R, protejarea resurselor, obiceiuri consumeriste, poluarea anumitor ecosisteme, amprentă de carbon, politici și strategii de mediu. De asemenea, au avut loc discuții pe subiecte de ecologie specifice întregii Europe și Uniunii Europene.

Ultima activitate a constat în realizarea de produse cosmetice din ingrediente naturale și ecologice – săpun, șampon și deodorant. După cină a avut loc seara interculturală a Bulgariei și Italiei în cadrul căreia tinerii ne-au prezentat cele mai relevante aspecte despre țara lor, au realizat concursuri de întrebări premiate cu produse tradiționale și au pregătit rețete specifice.

Galeria foto din ziua de 3 mai este în secțiunea Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *