Parteneri

Partener Creatorii Moldova

Asociația “CREATORII”, cu sediul în Ungheni, Moldova, a activat în domeniul tineretului începând cu anul 2004 și a realizat un număr considerabil de proiecte și seminarii pe educație non-formală până în prezent. În ultimii 2 ani organizația a participat în mai mult de 20 de schimburi e tineri, cursuri și seminarii ca organizație parteneră.

Totodată, organizația a primit un grant din partea Comisiei Europene în 2013 pentru implementarea unui Training Course în pe tema Social Media.

Alte activități ce merită menționate sunt: cursuri profesionale de fotografie și filmare, crearea de spot-uri video, filme documentare și bannere și organizarea de galerii foto, flash-mob-uri, și alte evenimente sociale care aveau drept scop dezvoltarea creativității, abilități practice și teoretice pentru tineri.

Obiecte ale asociației:

  • Dezvoltarea de abilități personale și profesionale pentru tineri prin folosirea metodelor de educație non-formale
  • Crearea unei platforme pentru oportunități de învățare pentru tineri provenind din zonele rurale și dezavantajate ale comunității locale
  • Creșterea potențialului de lideri în tinerii vizați prin organizarea diferitor ateliere și seminarii

Partener Forum for Education BulgariaAsociația “Professional Forum for Education”, cu sediul în Sofia, Bulgaria, are drept scop implicarea tinerilor în procese de educație non-formală, promovarea dialogului intercultural, mobilitatea tinerilor, voluntariatul și activitățile desfășurate în aer liber. De asemenea, țintește să contribuie la sporirea interesului tinerilor în a-și exprima opiniile pe diverse teme, relevante pentru cetățenia europeană, în a rezolva problemele într-un mod non-conflictual și să ajute la dezvoltarea unui simț de toleranță și înțelegere a diversității.

Aceste obiective sunt realizate printr-un număr specific de activități pe care organizația le derulează, și anume seminarii, cursuri, conferințe. training-uri de vară și iarnă, activități de tineret la nivel local și național pe tematici precum cetățenie europeană, inserție pe piața muncii și antreprenoriat, voluntariat și drepturile omului. Aceste activități sunt elaborate atât pentru pedagogi care ar dori să integreze metodele de educație non-formală la orele de clasă, cât și pentru tineri motivați să învețe mai mult pe aceste subiecte și să se implice activ în societate.


Partener ScambieuropeiAsociația “Scambieuropei” a fost creată în 2009. Principalul scop al acestei organizații este de a găsi oportunități pentru tinerii italieni de a experimenta mobilități la nivel European (sau extra-european), prin promovarea ofertelor de locuri de muncă, burse, internship-uri, voluntariat și schimburi interculturale. Scambieuropei a luat naștere ca o soluție la lipsa accesului la informație. Este un spațiu deschis unde tinerii pot găsi informații gratuite și editate în vederea acumulării de noi competențe, sporirii capacității lor de angajare sa pur și simplu cu scopul de a avea o imagine mai clară asupra Europei. Asociația a inițiat o serie de inițiative promovând și sporind cetățenia europeană activă, comunicarea interculturală, integrarea socială, și domenii precum media și jurnalism. Unul dintre obiectivele noastre principale este stimularea întâlnirilor multi-culturale și a învățării reciproce pentru a încuraja un ideal mai aproape de realitate și mai puțin caracterizat de retorică de „cetățenie europeană” , și de aceea începând din 2010 ne-am acreditat ca organizație de trimitere și coordonatoare pe Serviciul European de Voluntariat (Europea Voluntary Service, abreviat EVS). Principalele noastre activități “live” și “side-by-side” se desfășoară în Bologna, nordul Italiei, unde avem un centru operațional deschis pentru voluntari și alți utilizatori. Aici organizăm propriile noastre inițiative singuri sau împreună cu parteneri din regiune (în principiu, alte asociații), dar și întâlniri și sesiuni de training despre programele noastre de mobilitate internațională, incluzând EVS. Avem și un sediu oficial în central Italiei și un info-point în Europa Centrală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *