Soluţionarea problemelor ecologice, subiect discutat de tineri din patru ţări, la Cluj-Napoca

Tineri din Republica Moldova, Bulgaria, Italia şi România au realizat, la Cluj-Napoca (România), o expoziţie de materiale reciclate şi un flash-mob, prin care au vrut să atragă atenţia trecătorilor asupra stringenţei problemelor ecologice.

Acțiunile, care s-au desfășurat în cadrul programului „No Impact Project” vin să familiarizeze tinerii cu privire la stilul de viață sustenabil, reciclarea și protejarea resurselor, impactul amprentei de carbon individuale asupra mediului și consumul responsabil.

„Acest proiect promovează un stil de viață prietenos cu mediul, întrucât există foarte multe persoane care nu acordă suficientă importanță problemelor de mediu. Mulți dintre tineri nu cunosc ce înseamnă reciclare, protejarea resurselor, consum invizibil de apă ș.a. Însă, rolul tinerilor este foarte important, căci unii adulți nu sunt atât de motivați să facă o schimbare, nemaifiind atât de receptivi la aceste curente ecologiste care au apărut în ultima vreme. Tinerii sunt conștienți că a mânca produse naturale, bio, eco, vegan este foarte important pentru sănătatea lor, dar și a celor din jur”, a subliniat pentru TRM.MD Alexandrina Nicolescu, organizatoarea proiectului „No Impact Project”, lansat de lansat de Asociația „MaiMultVerde” din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *